O instituție financiară internațională și două fonduri străine de investiții directe vor sa cumpere împreună acțiunile de la Moldova-Agroindbank

Un consorțiu internațional, format din trei achizitori potențiali: o instituție financiară internațională și două fonduri străine de investiții directe, a depus o cerere oficială pentru achiziționarea a 41.09% de acțiuni ale BC „Moldova-Agroindbank” S.A., se anunță într-un comunicat emis de Banca Națională a Moldovei.

O instituție financiară internațională și două fonduri străine de investiții directe vor sa cumpere împreună acțiunile de la Moldova-Agroindbank
(Foto: UNIMEDIA)

Banca Națională a Moldovei (BNM) a informat despre aceasta cerere Comitetul Național de Stabilitate Financiară (CNSF), reunit în ședință la 4 mai 2018.

Ținând cont că BC „Moldova-Agroindbank” S.A. este o bancă de importanță sistemică și că au expirat mai mult de trei luni de la expunerea la vânzare pe piața reglementată a acțiunilor noi ale băncii emise prin decizia organului său executiv ca urmare a anulării acțiunilor neînstrăinate ale foștilor deținători, CNSF a înaintat Guvernului propunerea de a iniția negocieri cu potențialii achizitori în vederea vânzării acțiunilor respective. Legea prevede că perioada totală de deținere a acțiunilor de către Guvern nu trebuie să depășească 90 de zile.

Pub

În cazul semnării unui precontract cu consorțiul internațional și lansării procedurii de cumpărare-vânzare prevăzute de lege, licitația va fi deschisă în aceleași condiții tuturor potențialilor cumpărători, care au primit permisiunea prealabilă a Bănci Naționale a Moldovei. Procedura respectivă nu afectează activitatea băncii.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub