O companie din Turcia va repara peste 37 de km de drum: Costul lucrărilor este de circa 60 de milioane de euro

Două contracte de reparație și construcție a drumului național M3 - sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat, cu o lungime totală de 37,27 km, au fost semnate astăzi. 

Contractele au fost semnate de Administrația de Stat a Drumurilor și compania ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia. 

Foto: UNIMEDIA

În total, la licitații au fost prezentate patru oferte. Printre lucrările ce urmează a fi executate sunt: reabilitarea și asfaltarea drumurilor, construcția sistemelor de drenaj a apelor pluviale, construcția a 14 poduri/pasaje și instalarea iluminatului stradal.

Costul lucrărilor de construcție și reparație este de circa 59,4 milioane de euro.

Vicedirectorul ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. a dat asigurări că lucrările vor fi calitative.

Potrivit directorului Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 36 luni şi 12 luni pentru perioada de notificare a defecțiunilor (perioada de garanție).

„Această companie are deja experiență în Republica Moldova. A îndeplinit două contracte de reparare a circa 50 de km de drum. Sperăm că aceste contracte vor fi realizate cu aceeași responsabilitate”, a afirmat Gheorghe Curmei.

Contractele semnate sunt parte a Programului din Sectorul Drumurilor, realizat cu suportul financiar al Băncii Europene de Investiții. Ministrul Chiril Gaburici a mulțumit BEI pentru ajutorul acordat la modernizarea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.