O caricatură cu Serena Williams în finala US Open a stârnit critici dure

O caricatură reprezentând-o pe jucătoarea de tenis Serena Williams i-a adus realizatorului său, un desenator australian, un val de critici, printre care şi cele formulate de scriitoarea J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, pentru că a folosit "figuri de stil rasiste şi sexiste", potrivit AFP, citat de digi24.ro.

Foto: digi24.ro

În desenul semnat de Mark Knight şi publicat luni în publicaţia Herald Sun, Williams are buzele supradimensionate, o înfăţişare masculină şi sare peste racheta sa de tenis ruptă în timpul U.S. Open, relatează și agerpres.ro.

"Nu puteţi să o lăsaţi pur şi simplu să câştige?", o întreabă arbitrul pe Osaka în desenul semnat de Knight.

Desenatorul, cunoscut pentru caricaturile sale controversate, a primit numeroase critici, inclusiv din partea unui congresman american şi a unui număr deloc neglijabil de 22.000 de persoane care i-au comentat desenul pe Twitter.

"Felicitări pentru că ai redus una dintre cele mai mari sportive în viaţă la câteva figuri de stil rasiste şi pentru că ai transformat o altă mare sportivă într-un accesoriu fără faţă", a scris scriitoarea J.K. Rowling.

Knight a răspuns criticilor argumentând că a desenat de asemenea un portret nu foarte măgulitor al unui jucător de tenis australian, Nick Kyrgios, care s-a comportat "necorespunzător". "Nu aduceţi genul în discuţie, este o chestiune de comportament". 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.