O aplicație care vrea să înlocuiască TV-ul a primit o investiție de un miliard de dolari

Alibaba împreună cu cele mai importante șase studiouri de la Hollywood se numără printre investitorii NewTV, un startup care a strâns 1 miliard de dolari în cadrul unei noi runde de finanțare, relatează playtech.ro.

O aplicație care vrea să înlocuiască TV-ul a primit o investiție de un miliard de dolari
(Foto: gadgethacks.com)

NewTV este o aplicație unde utilizatorii ar trebui să găsească conținut video de calitate creat special pentru smartphone-uri. Probabil video-urile vor fi optimizate pentru consumul cu telefonul orientat vertical și durata clipurilor nu ar trebui să fie mai lungă de 10 minute. 

Printre investitorii importantți se numără AT&T, Walt Diseny Co, Viacom, 21st Century Fox, Sony Pictures.

Pub

NewTV va crea conținut dar va difuza și conținut de la studiouri cu care a încheiat parteneriate. Meg Whitman, care a mai lucrat ca CEO pentru eBay și Hewlett Packard, conduce NewTV și spune că plănuiește lansarea undeva la finalul anului 2019. Aplicația va putea fi folosită doar dacă îți faci abonament și se discută de două tipuri de abonament acum, unul cu reclamă și altul fără, dar nu știm cât o să fie efectiv această sumă plătită.

Katzenberg a menționat boom-ul de popularitate de care se bucură clipurile video scurte ce sunt distribuite pe platforme precum YouTube sau Facebook. Totuși, el notează faptul că aceste clipuri sunt realizate ieftin, „nu se cheltuiesc mai mult de câteva mii de dolari pe minut. Clipurile NewTV ar putea costa mai mult de 100.000 de dolari pe minute, exact ca o televiziune”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub