Noi detalii în cazul perchizițiilor de la Serviciului Fiscal de Stat: Șase bănuiți, dintre care o persoană se află în căutare, iar autorul infracțiunilor a fost reținut

În urma perchizițiilor inițiate în dimineața zilei de astăzi de către Procuraturii Anticorupție în comun cu Serviciului de Informații și Securitate o persoană a fost reținută, fiind suspectată de corupere pasivă săvârșită de două sau mai multe persoane în formă prelungită. De asemenea, în acest caz figurează șase bănuiți, iar una se află în căutare.

Foto: captură video

Potrivit procuraturii, în perioada cuprinsă între lunile februarie-martie 2017, angajați ai IFS au pretins și acceptat de la doi agenți economici mijloace bănești în sumă de 180 000 lei, pentru a accepta cererea depusă în adresa IFS de către aceștia privind restituirea TVA din exportul de fructe, pentru perioada lunii octombrie 2016. 

În continuare, angajații IFS, au pretins și primit de la un alt agent economic, pe parcursul lunilor februarie-mai 2018, mijloace bănești în sumă totală de aproximativ 70 000 lei pentru a nu documenta încălcări în activitatea companiilor administrate de către acesta.

În cauza penală figurează șase bănuiți, dintre care o persoană se află în căutare, iar autorul respectivelor infracțiuni a fost reținut, pe un termen de 72 de ore, acesta fiind bănuit de corupere pasivă săvârșită de două sau mai multe persoane în formă prelungită, acesta riscând o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 u.c. şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau pe un termen de la 7 la 10 ani.

De menționat că, în cadrul celor 10 percheziții efectuate de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS astăzi, la domiciliile și oficiile bănuiților, au fost ridicate documente, computere și purtători de informație.

 

 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.