Noi detalii în cazul contrabandei cu anabolizante: Zeci de percheziții, persoane reținute și mii de euro, confiscați

Alte şase persoane au fost reţinute în cazul schemei de producere şi comercializare clandestină a produselor anabolizante contrafăcute. Astfel, s-a stabilit că mai multe persoane vindeau anabolizante pe mai multe site-uri de anunțuri. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă de către șeful adjunct al PCCOCS Valeriu Bodean.

Noi detalii în cazul contrabandei cu anabolizante: Zeci de percheziții, persoane reținute și mii de euro, confiscați
(Foto: PCCOCS)

Potrivit PCCOCS, în urma a 53 de percheziții în municipiului Chișinău, au fost reținute opt suspecți și confiscate peste 430 de mii de pastile, peste 4700 de fiole cu lichid ce conțineau substanțe active anabolizante, peste 70 de mii de euro și 61 de carduri bancare emise în mare parte de bănci din Federația Rusă.

Totodată, prima fază a anchetei este pe ultima sută de metri, cauza va fi expediată instanței de judecată în cel mai scurt timp. Investigațiile continuă până ce nu vor fi identificați și reținuți ceilalți membri ai grupării, inclusiv conducătorul acesteia.

Pub

Bodean a mai declarat că există suspiciuni că ar putea fi implicați și alți funcționari publici, după ce s-a descoperit că anume în procesul infracțional, a fost implicat și un angajat al serviciului vamal care facilita și asigura suportul la introducerea materiei prime în Republica Moldova. Potrivit procurorilor, doar din livrările cu mașina, profitul anual era de jumătate de milion de dolari. La moment sunt 13 persoane în stare de arest.

În același timp, o persoană se află sub control judiciar și trei persoane sunt date în căutare internațională. Toți sunt cetățeni ai Republicii Moldova și au vârsta cuprinsă între 24 și 61 de ani.

Dacă vor fi găsiți vinovați, indivizii riscă închisoare de până la 10 ani.

UNIMEDIA amintește că acum un an, reporterii de la anticorupție, au scris despre acest subiect. Potrivit lor, Republica Moldova se află în topul producătorilor mondiali de steroizi anabolizanți, substanțe ilegale în majoritatea statelor UE, în SUA, dar și în Rusia. Corupția, legislația permisivă și protecționismul politic ușor de obținut au creat condiții pentru dezvoltarea în statul nostru a unei industrii întregi de producere a anabolizantelor, aflate la mare căutare pe piața neagră din întreaga lume. Multe dintre aceste anabolizante ajung peste hotare prin contrabandă, în plicuri poștale acceptate și expediate de ÎS Poșta Moldovei.

Autor: Stagiar Daniel Friptuleac 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub