Nimic nou de la ANRE: Prețurile la carburanți rămân neschimbate pentru o perioadă nedeterminată

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță despre inițierea consultărilor publice a proiectului de modificare și completare a Metodologiei formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere. În acest sens, agenția informează că prelungește valabilitatea prețurilor plafon actuale pentru întreaga perioadă până la modificarea metodologiei și respectiv stabilirea prețurilor plafon noi.

Nimic nou de la ANRE: Prețurile la carburanți rămân neschimbate pentru o perioadă nedeterminată
(Foto: UNIMEDIA)

Totodată, reieșind din faptul că termenul de modificare a metodologiei constituie 3 luni din momentul publicării Legi nr. 152 din 20 iulie 2018, în scopul neadmiterii includerii repetate în prețurile plafon a cotațiilor medii Platts pentru aceleași perioade, Agenția prelungește valabilitatea prețurilor plafon actuale pentru întreaga perioadă până la modificarea metodologiei și respectiv stabilirea prețurilor plafon noi.

Menționăm că, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale vor constitui 19,01 lei/litru pentru benzină și 16,89 lei/litru pentru motorină.

Pub

ANRE solicită consumatorilor care se vor confrunta cu situații, când prețurile de  comercializare cu amănuntul a carburanților aplicate de operatori vor depăși prețurile plafon stabilite de ANRE, să comunice aceste cazuri la linia VERDE: +373 800 10 008.

UNIMEDIA amintește că la data de 20 iulie, Parlamentul a votat un proiect de lege care prevede că Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică nu va mai stabili prețurile plafon la carburanți o dată la două săptămâni, ci la trei luni.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub