NewsMaker: Avocatul lui Veaceslav Platon a fost condamnat la șase ani de închisoare

Ion Crețu, avocatul lui Veaceslav Platon, a fost condamnat la șase ani de închisoare, pentru trafic de influență. Decizia a fost pronunțată de către Judecătoria Criuleni. Potrivit lui Crețu, decizia este ilegală și este legată de activitatea sa profesională, transmite NewsMaker.

Foto: Jurnal TV

În 2014, Procuratura Anticorupție l-a acuzat pe Ion Crețu de trafic de influență, iar Ziarul de Gardă scria că acesta a fost prins cu "cea mai mare mită din istoria avocaturii-15.700 euro", scrie newsmaker.md.

Centrul Național Anticorupție a luat deciza de a-l reține pe Crețu, pe baza mărturiilor clientului său. Acesta era învinuit de trafic de ființe umane și a dezvăluit că Ion Crețu, avoctul său, ar fi promis să influențeze angajați ai Centrului Național pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane, pentru ca aceștia să renunțe la caz.

Potrivit avocatului Ion Crețu, dosarul este unul fabricat. Ion Crețu nu se află în Moldova din momentul în care, la 28 februarie curent, a fost emis mandat de arest pe numele său.

În 2016, Crețu declara pentru NewsMaker că a fost amenințat să se dezică de cazul lui Veaceslav Platon.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.