Neurotoxina folosită în cazul Skripal era „în formă lichidă”. Substanța nu se evaporă și nu dispare în timp

Neurotoxina folosită pentru a-l otrăvi pe fostul spion rus Sergei Skripal şi pe fiica sa Yulia a fost "în formă lichidă”, conform Departamentului pentru Mediu din Marea Britanie, scrie BBC.

Neurotoxina folosită în cazul Skripal era „în formă lichidă”. Substanța nu se evaporă și nu dispare în timp

Departamentul Pentru Mediu, Alimentaţie şi Afaceri Rurale (Defra) a comunicat că "o cantitate mică” din neurotoxina de tip Novichok a fost folosită în atac, iar substanţa a fost livrată "în formă lichidă”, scrie News.ro.

Zona principală a contaminării a fost casa lui Sergei Skripal, iar alte locuri includ garaje de ambulanţe, restaurantul Zizzi şi barul Mill din centrul oraşului Salisbury.

Pub

Neurotoxina nu se evaporă şi nu dispare în timp, conform experţilor şi este nevoie de o curăţare intensă cu substanţe caustice pentru a putea fi eliminată.

Curăţarea locurilor publice care ar fi putut fi contaminate urmează să înceapă în următoarele zile. Iarba şi pietrele vor fi scoase din zona centrului comercial Maltings, iar toate materialele contaminate vor fi incinerate. Operaţiunile vor dura, cel mai probabil, câteva luni, scrie digi24.ro

Consilierul-şef al Defra, Ian Boyd, a declarat că măsurile pe care le vor lua sunt bazate pe cele mai bune informaţii ştiinţifice pentru a fi siguri că "decontaminarea va fi dusă la capăt într-un mod atent”.

Fostul spion rus care lucra pentru britanici, Sergei Skripal şi fiica sa Yulia Skripal au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă din centrul oraşului englez Salisbury, în 4 martie.

Guvernul britanic susţine că Rusia se află în spatele atacului, dar Moscova neagă vehement orice implicare. Yulia Skripal a fost externată în această lună, iar tatăl ei încă este spitalizat.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub