NATO cere Rusiei să-și retragă forțele militare de pe teritoriul Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei

Țările membre ale NATO reunite pentru summitul de la Bruxelles au solicitat miercuri retragerea forțelor militare ale Rusiei de pe teritoriile Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei, într-o precizare inclusă în declarația finală a summit-ului NATO.

NATO cere Rusiei să-și retragă forțele militare de pe teritoriul Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei
(Foto: simbol)

”Reiterăm sprijinul acordat integrității teritoriale și suveranității Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova în cadrul granițelor recunoscute pe plan internațional. În conformitate cu angajamentele sale internaționale, solicităm Rusiei să retragă forțele pe care le-a staționat în toate cele trei țări fără consimțământul lor”, a transmis NATO.

Cu referire la Republica Moldova, aliații din NATO fac un apel către Rusia să își retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova și să continue să se angajeze constructiv în negocierile privind Transnistria.

Pub

Poziția adoptată de liderii NATO, îndeosebi în privința Republicii Moldova, survine în contextul în care Adunarea Generală a ONU a adoptat în luna iunie un proiect de rezoluţie propus de Chişinău privind retragerea trupelor ruse din Transnistria.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub