NASA a descoperit un „perete de hidrogen” la marginea sistemului nostru solar

La marginea sistemului nostru solar există „un perete de hidrogen”, iar oamenii de știință de la NASA cred că naveta New Horizons îl poate detecta și vedea, scrie playtech.ro.

NASA a descoperit un „perete de hidrogen” la marginea sistemului nostru solar
(Foto: metro.co.uk)

Acest perete de hidrogen este ca un fel de graniță: locul în care vânturile solare se risipesc și unde o masă de materie interstelară, prea mică pentru a face față acelui vânt, presează spre interior.

Jeturile de materie și energie puternică emise de Soare reușesc să călătorească spre exterior, pe o întindere lungă, cu mult după orbita lui Pluto. Însă, la un moment dat, acestea își pierd din putere și nu mai reușesc să împingă praful și celelalte materii mici și misterioase care plutesc în galaxia noastră.

Pub

Acela este punctul în care se formează o barieră vizibilă. Într-o parte sunt ultimele rămășițe ale vânturilor solare, iar în partea opusă, în direcția mișcării Soarelui în galaxie, sunt acumulările de materii interstelare, inclusiv de hidrogen.

Acum, cercetătorii NASA sunt destul de siguri că New Horizons poate vedea această limită. Ceea ce naveta a reușit deja să vadă a fost publicat recent în jurnalul „Geophysical Research Letters”. Potrivit lucrării, sonda ar fi depistat o lumină ultravioletă în plus.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub