„Momo”, noul joc care îi duce pe tineri la sinucidere. O fetiță din Argentina s-a spânzurat

Nici bine n-am scăpat de "Balena Albastră", că un nou joc foarte periculos pentru copiii şi adolescenţii din toată lumea produce deja victime și stârneşte îngrijorarea părinţilor, dar şi a autorităţilor, după ce a devenit deja  viral pe reţelele sociale. "Momo" este noul joc care îi duce pe tineri la sinucidere.

„Momo”, noul joc care îi duce pe tineri la sinucidere. O fetiță din Argentina s-a spânzurat
(Foto: libertatea.ro)

„Momo” are ca scop controlul minții tinerilor până în punctul de a-i determina să se sinucidă, la fel ca și în „Balena Albastră”. Poliţia din Argentina investighează moartea unei fete de 12 ani, care s-a filmat înainte de a se spânzura în spatele casei în care locuia cu părinții săi.

Autorităţile bănuiesc că moartea fetei ar avea legătură cu periculosul joc Momo, prin intermediul căruia ar fi fost încurajată să se sinucidă, scrie libertatea.ro.

Pub

„Am consultat contactele de WhatsApp ale victimei şi încercăm să găsim persoana din spatele jocului, cu care fata de 12 ani a făcut schimb de mesaje”, au anunţat autorităţile din Buenos Aires.

Printre ţările care au semnalat extinderea jocului Momo, se numără Germania, Mexic, Franţa şi Statele Unite.

„WhatsApp se ocupă de siguranţa utilizatorilor. Este uşor să blochezi orice număr de telefon şi îi încurajăm pe utilizatori să ne comunice mesajele care le fac probleme, pentru a putea lua măsuri”, a declarat un purtător de cuvânt al WhatsApp.

Jocul îi încurajează pe tineri să îl contacteze pe personajul Momo, pe reţelele sociale, WhatsApp, Facebook sau YouTube, utilizând ca fotografie de profil imaginea unei sculpturi feminine, cu trăsături groteşti, ochi bulbucaţi, păr negru şi picioare de pasăre.

Și revista informatică CHIP anunța că mesageria WhatsApp este infectată, încă din 11 iulie, cu un nou virus, numit Momo, care trimite mesaje noaptea şi poate apela telefonul infectat afişând pe ecran o imagine cu o creatură sinistră.

Imediat ce un user îl contactează pe Momo, avatarul începe să-i trimită victimei imagini violente şi să-i inducă ideea că Momo ar cunoaşte detalii din viaţa privată a utilizatorului. Jocul-virus ameninţă chiar că va apărea în timpul nopţii în casele tinerilor care participă la joc sau că le va întinde o capcană, dacă ei nu mai răspund mesajelor avatarului.

Jocul îi provoacă pe tineri să comunice cu un număr necunoscut, iar persoana din spatele avatarului îi ameninţă pe jucători că vor păţi ceva grav dacă nu urmeză comenzile jocului. În final, personajul cere utilizatorilor să se sinucidă cu camera telefonului pornită. Ceea ce a făcut fetița de doar 12 ani, din Argentina… deși, la început, experţii credeau că acest virus este o glumă din partea unor hackeri neidentificaţi încă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub