Moldovenii de peste hotare au trimis acasă aproximativ 118 milioane de dolari în luna iunie

Moldovenii care muncesc în străinătate au trimis acasă 117.48 milioane de dolari SUA mai mult cu 8.5 la sută comparativ cu iunie 2017. De asemenea, s-a constatat că femeile aleg să muncească în Italia, iar bărbații către țările CSI.

Moldovenii de peste hotare au trimis acasă aproximativ 118 milioane de dolari în luna iunie
(Foto: UNIMEDIA)

Bărbații aleg să muncească în sectorul construcțiilor din Rusia, Ucraina, dar și Portugalia, iar femeile în sectorul casnic și de îngrijire a persoanelor în Italia. Mulți basarabeni care lucrează în Grecia și Cipru sunt angrenați în munci agricole. Informațiile au fost oferite ce către jurnalistului Victor Ursu în cadrul emisiunii „15 minute de realism economic” de la Europa Liberă.

Datele statistice arată că migranții moldoveni se îndreaptă în Italia - 46,9%, urmată de Federația Rusă - 22,6%,  Portugalia - 9,2%, Spania - 7,8%, Germania (5,4%), Republica Cehă (4,5%) și Grecia (2,1%).

Pub

Un sondaj realizat de CBX-AXA la comanda IDIS Viitorul arată că fiecare al 5-lea moldovean intenționează să plece din țară în următoarele șase luni,iar cauzele principale sunt calitatea vieții și migrația.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub