Moldova: Regulamentul actualizat de testare a calităţii carburanţilor interzice comercializarea benzinei cu plumb

Ministerul Economiei și Infrastructurii a creat şi a propus spre consultări publice un proiect de decizie de Guvern care conţine un regulament actualizat ce stabilește specificațiile tehnice pentru benzină și motorină. Respectarea prevederilor va trebuie să asigure corespunderea calității carburanților comercializați cu standardele aplicate pe piața Uniunii Europene.

Amintim că noile reguli au fost discutate încă la începutul verii, fiind parte a programului de reforme pe care ţara noastră trebuie să le îndeplinească în procesul de integrare europeană.

Actualmente, în Republica Moldova este utilizată procedura de certificare a benzinei și motorinei, care prevede: prelevarea probelor pentru produsele petroliere introduse în teritoriul vamal al Republicii Moldova, efectuarea încercărilor de către laboratorul de încercări acreditat și ulterior eliberarea certificatelor de conformitate de către organismul de certificare acreditat.

Prin procedura de certificare se verifică parametrii pentru benzină și motorină, stabiliți în standardele GOST. Continuarea pe AutoBlog.MD

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.