Mold-street: Unde au dispărut apartamentele destinate angajaților parcurilor de troleibuze

22 de apartamente destinate angajaților Regiei Transport Electric din Chișinău (RTEC) au revenit unor persoane ce nu activează în cadrul întreprinderii, se arată într-un raport de audit al Curţii de Conturi, transmite mold-street.com.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit documentului, 127 de apartamente dintr-un bloc construit de o companie urmau să fie repartizate angajaţilor de la RTEC (13 apartamente cu trei camere; 75 - cu două camere şi 39 cu o cameră), la prețul de 399 de euro pentru un metru pătrat, ceea ce este cu 300 de euro mai ieftin decât preţul actual.

Controlorii au depistat că nu toți angajații au fost informați cu privire la posibilitatea procurării apartamentelor la preț redus. În consecinţă "unii angajați ai RTEC au procurat câte 2 apartamente, iar ulterior 22 de apartamente au fost revândute", se arată în raportul Curţii de Conturi, relatează mold-street.com.

Auditul a constatat o serie de înclăcări ale legislaţiei la edificare blocurilor, comise de administraţia municipiului Chişinău ce au a condiționat ratarea unor venituri de 10,6 milioane lei.

Astfel decizia Consiliului Municipal Chişinău (nr.7/37 din 05.09.2013) de a atribui, contrar prevederilor legale, un teren de 0,42 hectare ÎM RTEC pentru construcția blocurilor de locuințe, a condiționat ratarea veniturilor în sumă de 8,9 milioane lei.

Or conform legislaţiei, o întreprindere municipală poate fi deținător de teren doar pentru exercitarea funcțiilor sale, iar CMC nu poate adopta decizii care implică anumite cheltuieli fără indicarea sursei de acoperire.

Totodată, din contul nerecuperării costului clădirilor demolate, au fost suportate cheltuieli ineficiente în sumă de 1,7 milioane lei, care în anul 2017 au fost trecute la cheltuieli.

În plus RTEC nu a încheiat cu beneficiarii apartamentelor respective contracte prin care aceștia își asumă anumite angajamente față de întreprindere, se mai arată în raportul Curţii de Conturi.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.