Mold-street: Tiraspolul își deschide un nou post vamal pe Nistru

Autoritățile separatiste din stânga Nistrului ar avea intenția de a instala un post vamal. Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) se declară îngrijorată în legătură cu motivele blocării deciziilor CUC din partea componentei transnistrene cu privire la redeschiderea circulaţiei pe podul din preajma localităţilor Gura Bâcului şi Bâcioc, relatează mold-street.com.

Mold-street: Tiraspolul își deschide un nou post vamal pe Nistru
poză simbol (Foto: UNIMEDIA)

„Cu regret, în mod repetat, delegația transnistreană a refuzat categoric să accepte propunerea reprezentanților Federației Ruse în CUC de a stabili că părțile se vor abține de la acțiuni unilaterale privind modificarea infrastructurii și efectivului numeric ale structurilor de forță în zona adiacentă podului Gura Bâcului-Bâcioc”, se arată într-un un comunicat al Delegaţiei Republicii Moldova în CUC.

Copreședintele CUC, Oleg Beleakov, a confirmat în cadrul ședinței că autoritățile regiunii au decis înstrăinarea terenurilor de pământ de la unii locuitori din satul Bâcioc către aşa-numitul „comitet vamal”, în scopul construcției infrastructurii unui nou pretins „terminal vamal internațional”.

Pub

Potrivit practicii, astfel de terminale includ piste de control vamal și grăniceresc, ghișee pentru personal, clădire administrativă cu infrastructură de bariere, semne de circulație, marcaj rutier, toate acestea fiind acoperite cu copertină, scrie mold-street.com.

Concomitent, partea transnistreană planifică şi construcția unui cartier vamal pentru deservirea și concentrarea transportului de mare tonaj, supus procedurii de vămuire a mărfurilor importate/exportate/tranzitate, cu implicarea efectivelor suplimentare de aşa-zişii ”grăniceri–vameși–serviciu migrațiune” la acest pod.

Aminitim că podul de peste râul Nistru din preajma localității Gura Bîcului și Bîcioc a fost redeschis pe 20 noiembrie 2017, după reparația și amenajarea acestuia.

Podul Gura Bîcului - Bîcioc a fost deteriorat în anul 1992 și reconstruit în 2001, cu suportul partenerilor europeni.

Costul lucrărilor de reparație a constituit aproximativ 30 de milioane de lei. Podul este parte a drumului internațional M-5, care face parte din rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) și asigură conexiunea cea mai scurtă dintre Iași și Odessa. Fiind o arteră magistrală, acest drum nu traversează nicio localitate, ceea ce permite fluidizarea traficului rutier.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub