Mold-street: O nouă scumpire. Costul unei călătorii în transportul interurban poate creşte cu 10 bani/kilometru

Transportatorii din Republica Moldova se arată revoltaţi de faptul că autorităţile de trei ani nu execută deciziile definitive ale instanţelor şi nu îşi îndeplinesc angajamentele de a majora tarifele la transportul interurban de pasageri cu zece bani pentru un kilometru, scrie mold-street.com 

Astfel tariful actual pentru o călătorie în transportul interurban este de 48 de bani pe kilometru şi este în vigoare încă de pe 1 noiembrie 2013, dar el nu acoperă de mult timp costurile de transport.

Autorităţile nu execută deciziile instanţelor

De atunci acesta nu a mai fost modificat, deşi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID) fusese obligat prin hotărîrea Curţii de Apel Chişinău din 24 decembrie 2012, menţinută pe 8 august 2013 de Curtea Supremă de Justiţie, să majoreze tariful până la 58 de bani pentru kilometru.

Or, în conformitate cu o tranzacţie de determinare a modalităţii de executare a Hotărîrii instanţei, Ministerul a decis să majoreze treptat preţul călătoriei, cu 10 bani (de la 38 la 48 de bani - din 1 noiembrie 2013) şi cu încă 10 bani - până la 58 de bani pentru un kilometru de la 1 aprilie 2015.

Ultima nu a fost executată de minister. Pe parcursul anilor, transportatorii de câteva ori au solicitat ajustarea tarifelor, dar autorităţile au refuzat invocând diferite tertipuri, inclusiv şi pentru că se apropie alegerile.

Valdimir Florea, preşedintele Uniunii Transportatorilor şi Drumarilor (UTG) spune că a solicitat ca problema să fie discutată şi la comisia tripartidă, iar dacă autorităţile nu vor executa decizia instanţelor s-ar putea apela  din nou la CSJ.

Vladislav Caminschi, director executiv al Confederaţiei Naţionale a Patronatelor din Moldovei (CNPM) spune că la solicitarea Uniunii transportatorilor şi a unor companii şi Confederaţia a examinat situaţia din domeniu.

"Nicăieri în lume nu este o aşa situaţie, când preţurile la carburanţi, piese de schimb, etc sunt libere, iar tariful la transporul de pasageri şi bagaje este reglementat", a precizat el.

"E o situaţie anormală mai ales în condiţiile actuale când preţul carburanţilor a crescut semnificativ şi noi am solicitat Guvernului şi Ministerului Economiei şi Infrastructurii să execute maăcar decizia definitivă a instanţelor", a declarat Caminschi.

Soluţia! Liberalizare a tarifelor la transportul auto de călători

Totodată CNPM a emis şi un comunicat în care menţionează că doi factori cu impact negativ asupra activității de întreprinzător din domeniul transporturilor stau la baza acesteia - creșterea prețurilor la carburanți pe de o parte și rigiditatea reglementărilor privind prețul biletelor pentru călători și bagaje pe de alta.

"Majorarea prețurilor la carburanți și tergiversarea ajustării prețurilor unitare pentru kilometru parcurs creează un cerc vicios cu consecințe nefavorabile în activitatea agenților economici din domeniul transporturilor. Nesoluționarea acestei probleme va crea premise indubitabile pentru prestarea acestor servicii în condițiile economiei informale, flagel cu care se duce o luptă în vederea combaterii", susţine CNPM.

În opinia patronatelor pentru depășirea situației create este necesară întreprinderea următorilor pași:

1. Aplicarea Hotărîii Curții de Apel Chișinău nr. 3-1515/12 din 24 decembrie 2012, încheiate în temeiul prevederilor art. 62 al Codului de executare și implementate doar partial la moment. Ținem să menționăm că sesizările anterioare către autoritatea națională în transporturi nu s-a soldat cu succes.

2. Aplicarea cu strictețe a mecanismului de revedere a tarifului per/km în condițiile existenței premiselor de a le revedea. La moment acest mecanism este unul anevoios și dependent de voința și disponibilitatea funcționarilor.

"O alternativă ar fi adoptarea unui plan pe termen mediu de liberalizare a tarifelor la transportul auto de călători, practică aplicată în majoritatea țărilor UE. Această abordare va permite impulsionarea concurenței loiale în ramura transporturilor, dar și creșterea calității serviciilor prestate prin achiziția de noi mijloace și modernizarea întreprinderilor", susţine administraţia Patronatelor.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.