Mold-street: La Chișinău va fi dezvoltată cea mai mare fermă de minare de criptomonede din Moldova

Afaceriștii italieni ce au lansat pe 24 mai, cel mai mare parc solar fotovoltaic din Republica Moldova au în plan dezvoltarea şi a celei mai mari ferme de minat criptomonede din ţară. 

Crearea cel mai mare parc solar fotovoltaic, cu o capacitate de un MW pe un teren de 2,5 hectare ce aparţine unui institut al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, are un alt scop decât asigurarea Moldovei cu energie din surse alternative, notează mold-street.com.

Foto: mold-street.com

Au recunoscut-o chiar reprezentanţii companiilor italiene Fly Ren Energy Group și Consulcesi Tech, ce au investit în acest proiect.

„Acest proiect ne permite să dezvoltăm în Moldova şi alte domenii de interes pentru noi, inclusiv cele legate de tehnologia blokchain", a declarat Andrea Tortorella, reprezentantul companiei Consulcesi Tech.

El a precizat că se află în Moldova şi pentru a face o expertiză, ca să determine dacă parcul solar fotovoltaic poate permite dezvoltarea şi a unei ferme de de minare de criptomonede, care ar putea fi şi cea mai mare din ţară, susține portalul italian agvilvelino.it.

Andrea Tortorella nu a oferit alte detalii referitor la aceste planuri măreţe, dar dezvoltarea acestui segment ar putea fi blocată de specificul pieţei energetice din Moldova

De notat că de dezvoltarea unor astfel de afaceri în Moldova, în special în regiunea separatistă, se arăta interesat și afaceristul rus Igor Ceaika, feciorul procurorului general al Rusiei şi unul din liderii organizaţiei obşteşti „Delovaia Rossia”.

Ceaika anunţa anterior ar putea crea în Transnistria ferme de minare şi îndeamna încă din 2017 investitorii ruşi să analizeze această direcţie.

Mai mult citiți pe mold-street.com.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.