Mold-street: Interviul cu Plahotniuc, cap de afiș în materialele distribuite de firmele de lobby din SUA

Un document făcut public în Statele Unite relevă că firma Cogent Strategies LLS, serviciile căreia sunt plătite de Partidul Democrat, distribuie în SUA sintezele a 11 articole din presa moldovenească și cea internațională, care ar demonstra cum coaliția de la guvernare de la Chișinău luptă cu propaganda rusească, relatează mold-street.com.

Mold-street: Interviul cu Plahotniuc, cap de afiș în materialele distribuite de firmele de lobby din SUA
(Foto: UNIMEDIA)

Newsletterul datat cu 7 februarie 2018, este însoțit și de un mesaj al președintelui Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, în care acesta vorbește despre importanța anului curent.

"Acest test politic este o oportunitate de a cimenta orientarea vestică a Moldovei şi de a implementa reformele economice", scrie în mesajul liderului democrat.

Pub

Totodată Plahotniuc afirmă că "Rusia deja depune eforturi legate de influențarea alegerilor, iar noi luptăm împotriva lor".

Un alt document făcut public, este o scrisoare semnată de Todd Webster, senior Vice President al Cornerstone Government Affairs, o altă companie de lobby angajată de PDM. 

În mesaj şeful de la compania de lobby solicită organizarea unei întrevederi a senatorului cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, care s-a aflat în vizită în SUA în perioada 31 ianuarie-2 februarie 2018, scrie mold-street.com.

Scopul acestei întrevederi este de a discuta relaţiile bilaterale dintre Moldova şi SUA, reformele gândite de coaliţia de guvernare pentru apropierea de West.

Se menţionează și despre cum Moldova combate şi interferenţele Rusiei pe întreg teritoriul său, dar şi faptul că Rusia ar avea circa 10.000 de militari, plasaţi în regiunea transnistreană.

Întrevederea pare să nu fi avut loc, dat fiind faptul că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu a venit cu vreun comunicat.

PDM a semnat contracte de lobby cu patru companii, iar cheltuielile se ridică la peste un milion de dolari.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub