Mold-street: Guvernul a scos la vânzare şi cea mai mare companie avia din Moldova

Agenţia Proprietății Publice (APP) anunță organizarea, începând cu data de 27 iulie a unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat, în cadrul căreia sunt expuse active de peste 1,5 miliarde de lei, scrie mold-street.com

Mold-street: Guvernul a scos la vânzare şi cea mai mare companie avia din Moldova
(simbol)

Astfel în perioada 3 –7 septembrie pe piața reglementată prin intermediul Bursei de Valori se vor desfășura licitații „cu strigare” pentru vânzarea pachetelor de acțiuni ale statului din 21 societăți pe acțiuni, dintre care 16 majoritare, inclusiv: SA Barza Albă, SA Tutun-CTC, precum și 11 pachete de acțiuni din entitățile de întreținere a drumurilor.

Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la preţul iniţial de vânzare, constituie 983,55 milioane lei, susţine APP.

Pub

Pentru perioada 27 iulie – 4 septembrie (termen limită de depunere a ofertelor) este organizat concursul comercial pentru privatizarea a 12 întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice), inclusiv: Fabrica de sticla din Chișinău, Combinatul poligrafic din Chișinău, Hotelul Zarea, dar şi Compania Aeriană Air Moldova (care se expune pentru prima dată, reieșind din necesitatea atragerii capitalului privat pentru modernizarea flotei aeriene, îmbunătățirea calității serviciilor prestate și extinderea gamei de servicii,atragerii pasagerilor de tranzit).

Prețul total de expunere al bunurilor la concurs comercial constituie 526,25 milioane lei.

La fel la concurs investițional sunt expuse repetat cinematografele „Prut” din Fălești și Patria din Leova. Pentru privatizarea cinematografelor condiția de bază este transformarea lor în centre de cultură și agrement.

Potrivit APP, suma totală a mijloacelor financiare, raportată la preţul iniţial de vânzare al bunurilor expuse la concurs investițional constituie 1.715.000 lei, volumul minim al investiţiilor – 800.000 lei, cu realizarea în decursul a trei ani.

Totodată pe 5 septembrie se va desfășura licitația „cu strigare” pentru privatizarea a 16 complexe de bunuri imobile, 12 întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice) și 1 obiect nefinalizat (Termenul limită de depunere a cererilor - 4 septembrie, ora 16:00).

Prețul total de expunere al bunurilor la licitație „cu strigare” este de 63,46 milioane lei.

Estimativ, prețul de expunere la privatizare a bunurilor proprietate de stat în cadrul acestei runde constituie 1,57 miliarde lei.

În conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2018, în rezultatul privatizării, cumpărătorii achită impozitul privat în mărime de 1% de la valoarea fiecărei tranzacții.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub