Mold-street: Cum automobilele din Moldova au ajuns a fi mai sigure ca cele din UE? Graţie corupţiei

Inspecția tehnică a automobilelor din Moldova a devenit o formalitate și nu răspunde obiectivelor de siguranță rutieră și de protecție a mediului înconjurător, se arată într-o analiză realizată de expertul Stanislav Ghilețchi de la Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), scrie mold-street.com.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit autorului, în anul 2017 în cadrul Inspecției Tehnice periodice s-au înregistrat zero cazuri de interzicere a exploatării vehiculelor și doar 6% din cazuri în care s-a acordat termenul de până la 30 de zile pentru înlăturarea neajunsurilor.

În 5 ani, nici un caz de interzicere a exploatării vehiculului

Totodată, în perioada 2013-2017, din totalul de 2.5 milioane de autovehicule supuse ITP nu s-a înregistrat nici un caz de interzicere a exploatării vehiculului.

Cifrele prezentate de analiștii IPRE sunt surprinzătoare pentru că în Republica Moldova 83% din parcul de automobile are o vârstă de peste 11 ani, dintre care 50% are o vechime de peste 20 de ani.

Spre comparație, în Germania, pentru autovehiculele de peste 9 ani, în 41% din cazuri se înregistrează deficiențe minore, iar în 31% - deficiențe majore, iar în Marea Britanie, în anul 2017, rata de faliment la inspecția tehnică periodică a fost de 35%, scrie mold-street.com.

În studiu se menţionează şi faptul că numărul mare al automobillor vechi şi defecte, creşte poluarea aerului, iar aceasta provoacă decese premature.  Costul economic al deceselor premature datorate poluării în Moldova este de circa 3,2 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății.

Soluţia: Anularea plății impozitului rutier la ITP 

O altă problemă identificată de IPRE este existenţa corupţiei. Or rata extrem de joasă de depistare a defecțiunilor tehnice confirmă faptul că în schimbul unei sume de bani, inspectorii stațiilor tehnice eliberează raportul de inspecție tehnică periodică.

Asta chiar dacă începând cu anul 2012, toate stațiile de ITP au fost dotate cu camere video. Astfel această măsură nu a contribuit la o schimbare semnificativă a situației în domeniu.

Autorul documentului, Stanislav Ghilețchi susține că actuala Hotărâre de Guvern ce reglementează testarea automobilelor este depășită și nu este capabilă să răspundă adecvat problemelor din transport.

"În 2016 Guvernul a început elaborarea unui nou regulament al ITP care ar trebui să remedieze deficiențele constate și să transpună principalele prevederi ale Directivei Europene, până la moment fiind adoptate doar unele modificări prin introducerea unui nou ecuson ITP", se menţionează în studiu, scrie mold-street.com.

Totodată în conformitate cu PNAIAA 2017-2019, Guvernul trebuie să adopte noul regulament ITP care să asigure transpunerea deplină a Directivei UE 2014/45 până la sfârșitul lunii septembrie 2018.

În contextul aprobării noului Regulament ITP, IPRE recomandă Guvernului următoarele: anularea plății impozitului rutier la ITP și includerea acestuia în costul combustibilului; Integrarea prevederilor de mediu în politica din domeniul transporturilor prin stabilirea conținutului maxim admisibil al elementelor toxice în gazele de eșapament; Interzicerea exploatării autovehiculelor care nu au filtrul de particule diesel; Creșterea periodicității pentru ITP obligatoriu, conform prevederilor Directivei Europene.

"Verificarea și aplicarea corespunzătoare a emisiilor în cadrul Inspecției Tehnice Periodice (ITP) și includerea impozitului rutier în costul combustibilului sunt soluțiile actuale care vor permite să avem un mediu curat pentru toți cetățenii Republicii Moldova", concluzionează Ghileţchi. 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.