Mold-street: Comitetul Naţional Olimpic al lui Juravschi a vândut terenul de pe strada Mateevici pe care l-a primit gratuit de la Primărie

Comitetul Naţional Olimpic a vândut companiei de construcţii Exfactor-Grup SRL, un teren pe care l-a primit din partea statului pentru a-şi ridica propriul sediu, scrie mold-street.com

Potrivit Pro TV, terenul situat pe strada Mateevici, 109/2 din Chişinău nu departe de ambasada americană, ar costa, conform experţilor imobiliari, peste un milion de euro (20 milioane de lei).

“Aceasta este o zonă de lux. Aici un ar de teren costă 50-60 de mii de euro. Avantajul acestui teren este că are o forma dreptunghiulară cu faţada spre strada Mateevici. Faptul că ambasada Statelor Unire este in apropiere, face ca zona să fie una prestigioasă”, afirmă Dumitru Taraburcă, directorul Societăţii Evaluatorilor Independenţi.

De notat că terenul are o suprafaţă de 0,235 hectare şi a ajuns în proprietatea Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS) în anul 2007, iar pe el urma să fie ridicat un nou oficiu al instituţiei.

CNOS nu a anunţat despre o eventuală licitaţie de vânzare, iar deputatul Nicolae Juravschi, preşedintele CNOS a refuzat să comenteze tranzacţia. “Lăsaţi-mă în pace cu aceste terenuri. La revedere”, a fost replica lui Juravschi.

Într-un răspuns oficial, instituţia a recunoscut că a înstrăinat terenul şi că a acceptat cea mai bună ofertă de pe piaţă. Valoarea acesteia însă nu a fost divulgată.

Fostul primar al Chişinăului, Serafim Urechean susţine că acest teren a fost alocat gratuit forului olimpic ca să-şi construiască sediu şi că acesta nu ar fi avut dreptul să îl vândă. 

"A fost adoptată o decizie de Consiliul Municipal Chişinău, de alocare a terenului într-un loc prestigios, pentru construcţia clădirii Comitetului National Olimpic. Ei nu au dreptul să vânda terenul."

De notat că compania Exfactor-Grup SRL are un capital social de 4,06 milioane lei şi un singur asociat, Vladimir Tonu, care este şi manager general. Compania realizează numeroase proiecte imobiliare în Chişinău.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.