Ministerul Economiei anunță că vrea rezilierea contractului cu firma vizată în dosarul lui Iurie Chirinciuc

Contractul cu compania bulgară "Pastroy JSC", care se ocupă de contrucția primului tronson de segment de la centura Chișinăului (R6 M1- Ialoveni), riscă să fie reziliat.

Este firma vizată în dosarul fostului ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, în care acesta era bănuit că ar fi "exercitat presiuni asupra companiei câştigătoare a licitaţiilor finanţate de Banca Europeană de Investiţii (BEI) cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenţi economici afiliaţi".

Ministerul Economiei anunță că vrea rezilierea contractului cu firma vizată în dosarul lui Iurie Chirinciuc
(Foto: zdg.md)

"Necătând la toate încercările noastre, progresul nu s-a arătat și nu avem altă ieșire", a declarat Secretarul de Stat, Anatol Usatîi.

Iurie Chirinciuc a fost reținut în baza unor înregistrări video, în care se presupunea că acesta ar exercita presiuni asupra firmei respective. Totuși, Mihai Ghimpu declara atunci că agentul economic nu întrunea condițiile pentru efectuarea lucrărilor, iar ministrul Chirinciuc și-ar fi dorit doar finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor.

Pub

„Nu mă interesează, fă-l cu coatele, cu degetele, cu ce vrei fă-l, dar drumul să fie făcut”, spunea ex-ministrul Transporturilor în secvențele video, relata moldonova.eu.

Ministerul Economiei și Infrastructurii este nemulțumit de mai multe firme cu care are semnate contracte de construție a drumurilor. Trei contracte au fost deja reziliate, responabile de drumul M3 Chișinău-Giurgiulești.

În lista roșie sunt încă trei contracte, adică acelea care nu au înregistrat progrese, potrivit Secretarului de Stat, Anatol Usatîi.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub