Ministerul Economiei: Fundația gardului din jurul Parlamentului a fost demolată pentru amenajarea unor locuri de parcare

Săptămâna trecută, deputata PL Alina Zotea a depus o sesizare la Ministerul Economiei privind demolarea fundației temeliei gardului din jurul Parlamentului. UNIMEDIA a solicitat mai multe detalii din partea Ministerului.

Ministerul Economiei: Fundația gardului din jurul Parlamentului a fost demolată pentru amenajarea unor locuri de parcare
(Foto: Facebook/ Alina Zotea)

Potrivit reprezentanților Ministerului Economiei, demolarea fundației gardului a fost necesară pentru amenajarea parcărilor, care ar fi insuficiente în zilele când se petrec ședințele de plen.

"Ținând cont de faptul că locuri pentru parcarea mașinilor, în zilele când se petrec ședințele în plen a Parlamentului, sunt insuficiente s-a propus amenajarea parcărilor pe teritoriul adiacent clădirii Parlamentului. Ulterior, a fost elaborată documentația de proiect prin care este prevăzută intrarea în parcare din str. A. Corobceanu colț cu str. Sfatul Țării.

Pub

Dat fiind faptul că fundația a fost deja executată, s-a luat decizia de a demola 25,2 m, pentru asigurarea accesului în parcare, cu construcția porții, gheretei pentru pază, sistemului de acces-control și supraveghere video.

Lucrările de construcție au demarat în luna decembrie 2017 și urmau să fie terminate până la 01.05.2018.

Costul total al lucrărilor de construcție inclusiv turnichetul constituie 5,046 mln. lei", comunică Ministerul Economiei. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub