Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore „Zorba grecul”, spitalizat după un infarct

Compozitorul grec Mikis Theodorakis, celebru, printre altele, pentru coloana sonoră a filmului „Zorba grecul" (1964), a fost spitalizat după ce a făcut un infarct, la Atena, potrivit agenţiei de presă de stat ANA, citată de greekreporter.com.

Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore „Zorba grecul”, spitalizat după un infarct
(Foto: Neos Kosmos)

Medicii spun că muzicianul de 93 de ani se află în afara "oricărui pericol imediat", dar rămâne internat preventiv, având în vedere vârsta înaintată.

Theodorakis a compus una dintre cele mai celebre piese din istoria muzicii greceşti, tema filmului "Zorba, grecul".

Pub

De asemenea, este cunoscut ca simbol al Rezistenţei greceşti din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ca militant comunist din timpul războiului civil din Grecia (1946 - 1949) şi ca activist împotriva juntei militare aflată la putere în perioada 1967 - 1974.

Theodorakis a rămas implicat în politică şi, în februarie anul acesta, a făcut parte dintre manifestanţii ieşiţi pe străzi să ceară Guvernului grec să nu accepte folosirea termenului de "Macedonia" în orice înţelegere posibilă pe care ar fi urmat să o încheie cu fosta Republică Iugoslavă.

Pentru muzica filmelor "Serpico" (1973), de Sidney Lumet, şi "Zorba grecul", de Michael Cacoyannis, a fost nominalizat la premiile Grammy.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub