Mesajul Ministrului pentru Românii de pretutindeni: „Marcarea Zilei mondiale a libertății presei aduce un omagiu jurnaliștilor care şi-au pierdut viaţa în timp ce îşi exercitau profesia”

Cu ocazia Zilei mondiale a libertăţii presei, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a transmis un mesaj prin care mulţumeşte tuturor  jurnaliştilor care se străduiesc să păstreze și să promoveze limba română în țară și în străinătate. 

Mesajul Ministrului pentru Românii de pretutindeni: „Marcarea Zilei mondiale a libertății presei aduce un omagiu jurnaliștilor care şi-au pierdut viaţa în timp ce îşi exercitau profesia”
(Foto: rtv.net)

„Marcarea acestei zile reprezintă o oportunitate pentru a evidenţia principiile fundamentale ale libertăţii de exprimare, pentru a evalua situația presei în întreaga lume, pentru a apăra independenţa mass-media şi pentru a aduce un omagiu jurnaliștilor care şi-au pierdut viaţa în timp ce îşi exercitau profesia. 

Ziua mondială a libertăţii presei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1993 și a devenit un simbol recunoscut internațional. Mulțumesc tuturor condeielor și vocilor din mass-media care păstrează și promovează limba română în țară și în străinătate. La mulți ani tuturor jurnaliștilor!” a transmis ministrul Natalia – Elena Intotero cu acest prilej printr-un comunicat.

Pub

UNIMEDIA amintește că la data de 3 mai 2018 reprezintă aniversarea de 25 de ani de la stabilirea de către ONU a Zilei Mondiale a Libertății Presei. Astfel, a avut loc tradiționalul Marș al Solidarității Presei în capitală.

De asemenea, zeci de jurnaliști au manifestat astăzi, 3 mai, de ziua lor la Chișinău. Prin acest eveniment, s-a dat startul Zilelor Libertății Presei în Republica Moldova. Îmbrăcați în tricouri albe cu mesajul „Manipularea deformează gândirea” și înarmați cu pancarte și slogane precum „O presă liberă-o societate liberă”, jurnaliștii au mers la Parlament, Președinție, Guvern și CCA. Ce-i drept, nici-un reprezentant nu a ieșit în fața presei, astfel, documentul „Memoriul privind libertatea presei”, a fost lăsat în cutiile poștale.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub