Meditația lui Dorin Chirtoacă, în ajunul Hramului Orașului: Dacă ar fi fost lăsat liber şi nu ar fi fost hărţuit, Chişinăul ar merge înainte mai repede

Cu prilejul celor 581 de ani de la prima atestare a Chișinăului, primarul suspendat al capitalie, Dorin Chirtoacă, a venit cu un mesaj.

Chirtoacă enumeră laudă realizările din ultimul an de activitate în municipiul Chișinău. Edilul suspendat al capitalei spune însă că dacă ar fi fost liber, lucrurile în municipiu ar fi decurs mai ușor și mai repede.

Meditația lui Dorin Chirtoacă, în ajunul Hramului Orașului: Dacă ar fi fost lăsat liber şi nu ar fi fost hărţuit, Chişinăul ar merge înainte mai repede
(Foto: UNIMEDIA)

„Chişinăul evoluează şi merge înainte, în ciuda tuturor piedicilor care au fost puse în toţi cei 10 ani de activitate.
Dacă ar fi fost lăsat liber şi nu ar fi fost hărţuit, dacă ar fi lăsat liber şi acum, Chişinăul ar merge înainte mai uşor, mai repede şi ar trage după el toată republică. De fapt, cu greu, dar oricum asta face. Şi aşa va fi mereu! La Mulţi Ani oraşul meu, Chişinău!”, a scris Dorin Chirtoacă.

Mai mult, acesta a enumerat și rezultatele ultimelor 12 luni.

Pub

„Acum un an, de Hram, inauguram Scara cu Cascade din parcul Valea Morilor, între timp raportul de activitate poate fi completat şi cu alte rezultate din ultimele 12 luni:
1. Reabilitarea bd. Ştefan cel Mare, bd. Negruzzi şi a str. V. Alecsandri;
2. Linia de troleibuz "Aeroport - Centru", pe baza troleibuzelor fără fir, care pot cicula peste 50 de km pe baterii.
3. Asamblarea a încă 20 de troleibuze noi;
4. Semnarea contractului pentru reabilitarea staţiei de epurare la standarde europene;
5. Utilaje şi echipament medical la spitalul "Sf. Treime în valoare de 5 milioane Euro, precum şi reparaţii şi dotări la alte spitale;
6. Reabilitarea străzii Petricani, inclusiv iluminatul public, prima dată după vreo 50 de ani de exploatare;
7. Reparaţia străzii Tudor Strisca pentru o legătură mai bună Botanică - Telecentru;
8. Reparaţia străzilor Mioriţa, Grenoble, Valea Crucii, Grădina Botanică şi Lunca Bâcului;
9. Reabilitarea aleii pietonale de pe bd. Mircea cel Bătrân, sensul giratoriu spre Bubuieci, continuarea amenajării de parcări rezidenţiale etc;
10. Continuarea finanţării de lucrări în suburbiile municipiului etc”.


„În anul 2007 am spus: "Un primar tânăr - o capitală europeană", acum în 2017 putem spune că a venit confirmarea - în mod cert oraşul Chişinău merge pe un drum european! Unii care umblă cu referendumul şi cu condamnarea îmi pot lua multe, dar nu-mi pot lua demnitatea şi rezultatele care sunt şi vor rămâne aici pentru totdeauna! Cu siguranţă, Chişinăul dacă ar putea vorbi, la câte i-a fost dat să vadă de-a lungul istoriei, ne-ar spune multe, şi cu privire la ultimii 10 ani, inclusiv”, a mai scris Dorin Chirtoacă.

Mai mult, primarul suspendat scrie că cei care se îndoiesc de realizările sale în Chișinău, ar putea să facă două colaje foto cu Chișinăul din 2007 și cel din 2017, ca să vadă diferențele.

UNIMEDIA amintește că primarul capitalei Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei.

Pe 12 septembrie, în cadrul ședinței CMC, cu 26 de voturi pentru și 15 împotrivă, consilierii din au votat pentru desfășurarea referendumului pentru demiterea primarului suspendat al Chișinăului Dorin Chirtoacă.

Ulterior Comisia Electorală Centrală a decis ca referendumul privind demiterea primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, să se desfășoare pe data de 19 noiembrie curent.

Partidul Liberal a declarat că va boicota referendumul inițiat de socialiști, privind demiterea primarului suspendat al Chișinăului și a îndemnat partidele pro-europene să susțină acest demers.

Mai multe formațiuni politice, precum PAS, PPDA, PLDM, PD, PLR, au anunțat că vor boicota referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

La 25 mai primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, iar la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub