Media din Republica Moldova, exemplu negativ într-un articol al organizației Freedom House

Situația mass-mediei din Republica Moldova a fost oferită drept exemplu într-un articol al organizației Freedom House despre manipularea presei din Europa de Est.

Media din Republica Moldova, exemplu negativ într-un articol al organizației Freedom House
(Foto: Dorin Nicolaescu-Musteață)

"Spre exemplu, Moldova are o istorie de "capturare" a agențiilor media de către interesele politice. Aceste instituții mass-media se sprijină mai degrabă pe proprietarii lor care au conexiuni politice, decât pe veniturile din publicitate, fapt care duce la imparțialitate și dezinformare, care fac imposibilă adevărata democrație", scrie Freedom House

"Așa numita "legea antipropagandă" interzice difuzarea în țară a emisiunilor analitice și de știri din Rusia, cu încălcarea normelor și standardelor internaționale ale libertății de exprimare. În realitate, "legea antipropagandă" reprezintă mai puțin lupta cu dezinformarea și mai mult încercarea de a elimina competiția nedorită", se mai scrie în articol.

Pub

Consiliul de presă al Republicii Moldova nu ar avea influența și relațiile necesare cu comunitatea jurnalistică, cum ar avea cel al Estoniei, spre exemplu, mai transmite Freedom House. 

Potrivit unui ultim raport global al Freedom House, regresul democrației în lume în ultimul deceniu poate fi atribuit în parte faptului că electoratele sunt dezinformate de către mass-media capturată politic sau jurnalismului necalitativ.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub