Maxim Melinte revine să slujească în Biserică: Mitropolia i-a retras interdicția

Preotul Maxim Melinte revine să slujească în Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Ghidighici. Despre aceasta anunțat Melinte pe pagina sa de Facebook.

Maxim Melinte revine să slujească în Biserică: Mitropolia i-a retras interdicția
(Foto: UNIMEDIA)

UNIMEDIA amintește că preotului din Ghidighici, Maxim Melinti, s-a pocăit public pentru a doua oară și și-a cerut iertare în fața Înaltpreasfințitului Vladimir.

De asemenea, preotul și-a cerut scuze de la repezentanții minorităților sexuale pentru că le-a „creat iluzii și speranțe false”. Maxim Melinti a mai precizat că renunță la diploma de apreciere de la organizația LGBT din Moldova și va refuza orice conlucrare cu această organizație „în contextul promovării păcatului”.

Pub

UNIEMDIA precizează că Preotul Maxim Melinti s-a mai poocăit public la finele luni iunie, dânsul și-a cerut iertare „în fața Înalt Preasfințitului Vladimir și în fața întregii lumi pentru că a creat o tulburare în societate”, după ce Mitropolia l-a oprit la data de 21 iunie curent de a mai oficia slujbe religioase, motivul fiind contribuția preotului la dezvoltarea mișcării LGBT din Republica Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub