Marine Le Pen va propune un nou nume pentru formaţiunea Frontul Naţional din Franţa

Lidera Frontului Naţional (FN) francez, Marine Le Pen, şi-a anunţat duminică intenţia de a schimba numele acestei formaţiuni de extremă-dreapta, ca parte a unei iniţiative prin care ea doreşte să transforme partidul într-o forţă pregătită de guvernare, informează agenţia Reuters.

Marine Le Pen va propune un nou nume pentru formaţiunea Frontul Naţional din Franţa
(Foto: simbol)

Marine Le Pen, care a intrat anul trecut în turul doi al alegerilor prezidenţiale, speră să dea un nou impuls formaţiunii sale la congresul din 10-11 martie. Ea şi-a nuanţat deja opoziţia faţă de moneda euro şi se axează mai mult pe mesaje de combatere a imigraţiei şi a delincvenţei.

'Voi propune un nou nume în locul Frontului Naţional (...) Nu renunţăm la nimic, dar începem un nou capitol în istoria noastră', a spus ea la postul de televiziune CNEWS, fără să ofere vreun indiciu despre acest nou nume. A menţionat în schimb că doreşte să transforme FN dintr-o mişcare de opoziţie într-una pregătită să guverneze şi să câştige pentru aceasta următoarele alegeri prezidenţiale, care se vor desfăşura însă abia în 2022.

Marine Le Pen a estimat în acest context că integrarea atât a unor socialişti cât şi a unor conservatori în guvernul centrist al preşedintelui Emmanuel Macron a contribuit în Franţa la ştergerea tradiţionalei confruntări între stânga şi dreapta, iar de acum înainte principala luptă se va da între susţinătorii globalizării şi patrioţii care susţin statele naţionale.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub