Marina Tauber dă lecții de jurnalism, după ce a fost filmată cum agresează o jurnalistă: „Aceştia nu sunt jurnalişti, ci provocatori profesioniști”

Primarul comunei Jora de Mijloc și vicepreședinta Partidului „Șor”, Marina Tauber, dă lecții de etică și profesionalism jurnaliștilor, după ce duminică a agrasat o jurnalistă de la Radio Orhei la un miting organizat în orașul Orhei. Momentul în care Tauber strigă la jurnalistă și instigă oamenii să o huiduie a fost înregistrat și mediatizat.

Marina Tauber dă lecții de jurnalism, după ce a fost filmată cum agresează o jurnalistă: „Aceştia nu sunt jurnalişti, ci provocatori profesioniști”
(Foto: captură video)

Primarul s-a arătat deranjată de știrile care au apărut în ultimele zile și a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook. Tauber scrie în postarea sa cum ar trebui să arate și să fie un jurnalist profesionist, afirmând că jurnaliștii de la Radio Orhei nu sunt demni de acest calificativ pentru că nu mediatizează în context pozitiv realizările Partidului „Șor” și că ar fi numit-o hoață.

M-am simțit ca un terminator sau un spiderman după toate aceste articole și titluri tari! Mulţumesc, apropo, pentru efectul promoţional, oamenii din sate mă întâlnesc cu flori şi se bucură că tu, nestimato, ai fost dată afară cu ruşine, iar mătura, spun ei, „a fost puţin pentru astfel de ticăloşi şi ticăloase”!

Pub

E ceva incredibil. Un jurnalist are dreptul de a evalua politicienii, iar un politician nu are dreptul de a evalua jurnaliştii. Bun, nu un politician, ci doar un cetăţean al Republicii Moldova. În cazul în care un jurnalist vorbește despre un cetățean al Republicii Moldova că el este un „hoț”, acest jurnalist este un curajos, dar dacă un cetățean al Republicii Moldova spune că un jurnalist își neglijează îndatoririle, acest cetăţean devine un proscris, la Radio Orhei nu lucrează jurnalişti.

Nici un jurnalist, ghidat de legile de obiectivitate şi echidistanță, nu va participa la demonstraţii, mitinguri, proteste, ca un participant obişnuit. Un adevărat jurnalist va rămâne întotdeauna în afara manifestației, o va descrie din ambele puncte de vedere, din ambele poziţii, refuzând rolul de (co)participant al acţiunii de protest.

Ei bine, şi în cele din urmă: nici un jurnalist adevărat nu va fi de acord cu rolul unui provocator înregistrat, al cărui scop este să fie „victimă”. Radio Orhei este, în acest sens, o mostră clasică de non-Jurnalism, sau anti-Jurnalism. Jurnaliştii, în ghilimele, de la Radio Orhei, mint, participă la acţiuni de protest nu ca să refecte subiectul imparțial, cica să o joace pe victima. Aceştia nu sunt jurnalişti, ci provocatori profesionişti”, a scris primarul comunei Jora de Mijloc.

Postarea integrală o vedeți pe pagina Marinei Tauber.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub