Leova: O femeie a murit, după ce s-a intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului

O femeie din satul Băiuș, raionul Leova, în vârstă de 77 de ani, a murit după ce s-a intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului. Aceasta a fost găsită de către salvatori, la data de 15 septembrie, în beciul casei.

Foto: atelieruldevinuri.com

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, cu echipament special care au întrat în beciul casei și au extras corpul neînsuflețit al acesteia.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, roagă cetățenii să fie foarte prudenți în perioada fermentării vinului.

Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, acumulat în beciurile proprii, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul, fără a asigura o ventilație corespunzătoare.

Totodată, persoanele sunt rugate să verifice cantitatea de oxigen din încăpere, în care se acumulează gaze în urma fermentării vinului. Cea mai simplă modalitate de a verifica prezenta acestuia intr-o încapere este prin aprinderea unei lumanări. In caz ca aceasta se stinge, înseamna lipsa suficienta de oxigen.

Salvatorii îndeamnă oamenii să anunţe apropiații că intenționează să intre într-o astfel de încăpere. În cazul în care este deja o victimă, este important apelarea imediată a serviciilor de urgență, pentru ajutor calificat.

Potrivit datelor IGSU al MAI în anul 2017 în urma intoxicării cu dioxid de carbon în procesul de fermentare au decedat 5 persoane. 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.