Legătura dintre ștampila primăriei și coada vacii. Ion Ceban: Bugetul capitalei pentru 2019 nu poate fi prezentat din cauza Guvernului

Noul buget al capitalei pentru anul 2019 nu poate fi prezentat din cauza Guvernului. Cel puțin asta afirmă liderul PSRM din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Ion Ceban.

Foto: UNIMEDIA

„Primăria nu poate sa prezinte proiectul bugetului orașului... pentru ca Guvernul nu poate sau nu vrea. Ceea ce mai puțin contează.

Dar aici e subiectul cu stampila primăriei și coada vacii.

Bugetul Chișinăului, ca si altor entități, trebuie elaborat si prezentat în termen, pentru a fi consultat public cu toți cei interesați sau cu cei pe care îi vizează. Vom insista in continuare ca acest proces sa fie transparent, participativ si in termen.

LEGE Nr. 397 
din 16.10.2003 privind finanțele publice locale

Articolul 20. Examinarea şi aprobarea bugetelor unităților administrativ-teritoriale
(1) Autoritatea executivă prezintă autorității reprezentative şi deliberative respective, printr-o dispoziție, cel târziu la data de 1 noiembrie, proiectul bugetului unităţii administrativ-teritoriale pe anul următor spre examinare şi aprobare”, scrie Ion Ceban într-o postare pe Facebook.

Într-o scrisoare emisă de către Direcția Finanțe a CMC se spune că „nu a fost emisă circulara pentru elaborarea proiectului bugetului pe anul 2019”, se arată într-un răspuns către vicepreședintele PSRM din CMC, Petru Burduja.

Responsabilii de la primărie menționează că fără aplicarea ștampilei pe proiectul privind bugetul pentru anul 2019, nu se pot organiza dezbateri publice și nici nu poate publica proiectul pe site-ul Primăriei Chișinău.

Legătura dintre ștampila primăriei și coada vacii. Ion Ceban: Bugetul capitalei pentru 2019 nu poate fi prezentat din cauza Guvernului

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.