La Orhei, bugetarii și tinerele familii vor beneficia de locuințe sociale, fără dobândă, în 35 de ani

Primarul de Orhei, Ilan Shor, a dat astăzi startul implementării programului „Locuințe Sociale”, destinat funcționarilor publici, lucrătorilor din sectorul bugetar și tinerelor familii din Orhei, care vor beneficia de propria locuință, achitând lunar o rată simbolică în sumă de până la 500 lei, timp de 35 de ani, fără dobândă. 

La Orhei, bugetarii și tinerele familii vor beneficia de locuințe sociale, fără dobândă, în 35 de ani
(Foto: orhei.md)

Prin intermediul acestui proiect, edilul Ilan Shor, își propune să susțină familiile cu venituri reduse, și în special, să motiveze tinerii specialiști ce activează în sectorul bugetar din Orhei. 

Lucrările de construcție au fost inițiate,pe un teren de peste 6 mii de metri pătrați, amplasat în cartierul Nordic al municipiului Orhei. În total în municipiul Orhei vor fi construite aproximativ 25 de case, de tip „Townhouse”, fiecare va include câte 4 apartamente.

Pub

Prima casă va fi dată în exploatare de Ziua Orașului, 8 noiembrie, iar noii locatari vor întâlni Revelionul în propria casă. 

Apartamentele vor dispune de un hol, living, dormitor, bucătărie și bloc sanitar.  

Mai mult, fiecare familie va avea intrare separată, precum și o curte privată cu un teren de 260 de metri pătrați, iar după necesitate și preferințe, proprietarii vor avea posibilitatea să-și extindă zona rezidențială a locuințelor.   

„Sperăm că, odată cu lansarea acestui program vom combate fenomenul migrațional al populației și, cu siguranță, acest proiect va contribuia la dezvoltarea economiei orașului. Datorită acestui proiect vom atrage noi specialiști în sectorul bugetar și vom transforma municipiul Orhei într-un oraș atractiv, cu posibilități de dezvoltare pentru viitorul tinerilor”, a declarat Shor.

Locuințele sociale vor fi repartizate conform unui regulament, care urmează a fi aprobat de Consiliul Municipal Orhei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub