La Iași, „Noaptea Muzeelor” a început cu un protest al angajaților Complexului Muzeal Național Moldova

Evenimentul "Noaptea muzeelor" a început la Iaşi cu un protest al angajaţilor Complexului Muzeal Naţional Moldova, care au venit la Palatul Culturii cu măşti de protecţie şi îmbrăcaţi cu tricouri pe care este inscripţionat mesajul "Angajat într-un muzeu. Exist! Muzeele nu sunt cultură de rangul 3", scrie agerpres.ro.

La Iași, „Noaptea Muzeelor” a început cu un protest al angajaților Complexului Muzeal Național Moldova
(Foto: cazare.info)

Sindicaliştii din cadrul Complexului Muzeal Naţional Moldova au protestat fiind nemulţumiţi că nu beneficiază de sporurile pentru condiţii periculoase de muncă şi de plata necorespunzătoare a orelor lucrate sâmbătă şi duminica, dar în semn de susţinere a celor care au suferit pierderi salariale în urma aplicării legii salarizării.

"Principalele nemulţumiri sunt legate de faptul că muzeele sunt ignorate, au fost ignorate în ultimii 28 de ani de toate guvernările. Protestăm ca să ne facem văzuţi, ca să arătăm guvernanţilor că existăm şi avem necesităţi. Suntem prost plătiţi, nu avem sporuri de toxicitate, deşi colegii noştri din laborator, supraveghere şi alte sectoare lucrează în condiţii de toxicitate maximă, de periculozitate, cu substanţe foarte dăunătoare respiraţiei. Dorim egalizarea salariilor cu cele ale colegilor din instituţiile de spectacol", a declarat Camelia Celia Iacob, conservator la Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii din cadrul Palatului Culturii din Iaşi.

"Societatea democratică se construieşte cu participarea tuturor cetăţenilor. Nu este un proiect de inginerie socială "implementat" ştiinţific de sus în jos. Ieşim în stradă pentru că memoriile, scrisorile deschise, apelurile publice şi petiţiile noastre au rămas fără răspuns. A sosit momentul ca opinia publică să cunoască toate problemele noastre. Vrem şi putem da societăţii Muzee deschise. Ne trebuie doar şansa", au susţinut protestatarii.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub