La Chişinău se deschide o expoziţie despre principalii actori ai realizării Marii Uniri

Expoziţia "Contribuţia marilor personalităţi româneşti la realizarea Marii Uniri", ce prezintă documente legate de Marea Unire de la 1918, va fi deschisă pe 11 iulie, la ora 11.00, la Galeria la Rond din Chişinău.

Foto: descopera

Expoziţia este organizată de Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" (ICR) din Chişinău, în colaborare cu Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Judeţean Argeş.

Vernisajul adună 20 de bannere ce prezintă o serie de documente, mărturii şi fotografii inedite, extrase din arhivele existente la Centrul de Studii şi Păstrare a Arhivelor Militare Istorice-Piteşti, Argeş. Sunt incluse documente de la domeniul Brătienilor de la Vila Florica, Ştefăneşti, judeţul Argeş, şi Casa Memorială Ion Mihalache din Dobreşti, judeţul Argeş, referitoare la activitatea unor personalităţi ale societăţii româneşti pentru realizarea Marii Uniri.

Expoziţia prezintă momente legate de Marea Unire de la 1918 din activitatea lui: Ion (Ionel) I.C. Brătianu, Vintilă I. C. Brătianu, Dinu I. C.Brătianu, Ion Mihalache, Liviu Rebreanu, George Topîrceanu, Costin Petrescu, Ion Pillat, Dumitru Măţăoanu, Constantin Stere, Miron Cristea şi Ion Inculeţ.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.