Klaus Iohannis condamnă „intervenția brutală a Jandarmeriei” la protestul de ieri din București

Președintele României a transmis un mesaj pe Facebook prin care condamnă „intervenția brutală a Jandarmeriei” de la protestul de ieri din București, unde au manifestat împotriva guvernării circa 100 de mii de oameni.

Klaus Iohannis condamnă „intervenția brutală a Jandarmeriei” la protestul de ieri din București
(Foto: hotnews.ro)

„Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, a scris președintele României pe Facebook.

Ieri, peste 100.000 de protestatari au blocat centrul Bucureștiului. Toate străzile din jurul Guvernului au fost baricadate de forţe de ordine.

Pub

Primele incidente au început în jurul orei 16.00 şi, de atunci, sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Instigatorii au incendiat diverse zone, au aruncat cu borduri şi cu sticle spre jandarmi. La rândul lor, aceştia au răspuns cu forţă. Zeci de protestatari au ajuns la spital, a scris digi24.ro.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub