Klaus Iohannis a cerut Procuraturii din București să clarifice modul în care Jandarmeria a intervenit la protestele de ieri

Klaus Iohannis a cerut Procuraturii din București să clarifice modul în care Jandarmeria a intervenit la protestele de ieri din Piața Victoriei, soldate cu peste 450 de răniți.

Klaus Iohannis a cerut Procuraturii din București să clarifice modul în care Jandarmeria a intervenit la protestele de ieri
(Foto: europafm.ro)

„I-am cerut astăzi Procurorului general Augustin Lazăr demararea de urgență a cercetărilor pentru clarificarea modului în care s-a produs intervenția Jandarmeriei la protestele de aseară din Piața Victoriei.

De asemenea, i-am solicitat Procurorului general să stabilească legalitatea intervenției și să identifice rapid persoanele și gradul de vinovăție a tuturor celor care au luat parte la incidentele violente petrecute în Capitală”, a anunțat președintele României, care recent a scris că condamnă „intervenția brutală a Jandarmeriei” de la protestul de ieri din București.

Pub

Intervenția polițiștilor la protestul de ieri a stârnit indignare printre politicieni și internauți.

Reprezentanţii Jandarmeriei susţin însă că intervenţia de la mitingul de vineri seară a fost pe deplin justificată şi că dispozitivele au fost dimensionate în raport cu violenţele, fiind "eminamente defensive", iar acţiunile au fost reactive, a scris digi24.ro.

"Am văzut persoane extrem de violente - 452 de oameni au fost asistaţi medical, dintre care 70 au fost transportate la spital, între ei fiind şi 11 jandarmi. (...) Spuneam că autorităţile nu vor tolera astfel de atitudini şi nu vor sta pasive. Ne-am stabilit efectivul pentru a interveni gradual, în raport de violenţe", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub