„Kiku Steak & Wine” – destinație culinară și Wine Friendly: Învață cu gust abecedarul asocierilor oeno-gastronomice!

Vinul face mariaj perfect cu mâncarea, dacă este asociat corect. Cele mai noi și delicioase combinații pot fi savurate în Chișinău la Kiku Steak & Wine”. Restaurantul a cut o demonstrație de excepție, în cadrul campaniei „Wine Friendly –Armonia gusturilororganizată de Oficiul Național al Viei și Vinului.

„Kiku Steak & Wine” – destinație culinară și Wine Friendly: Învață cu gust abecedarul asocierilor oeno-gastronomice!
(Foto: Wine of Moldova)

Cinci vinuri produse din soiuri autohtone – Fetească neagră, Fetească albă, Rară neagră și Fetească regală – au sporit  savoarea celor cinci feluri savuroase de bucate, gătite live de faimosul chef Petru Chicu, proprietarul restaurantului Kiku Steak & Wine. Secretele degustărilor corecte de vin au fost împărtășite de somelierul Dumitru Coșleț.


O seară de pomină au trăit 43 de cunoscători și amatori ai Vinului MoldoveiNoua experiență culturală și gustativă Wine Friendly” face parte din campania de iarnă Vinul Moldovei – Arta Asamblajului, al cărei scop este promovarea vinurilor excelente din soiuri autohtone în tandemcu bucatele. Exercițiul savuros a coincis cu sărbătorirea a patru ani de la lansarearestaurantului Kiku Steak & Wine (bd. Dacia 72/2)


„Este al patrulea eveniment Wine Friendly găzduitde noiAm selectat personal bucatele după principiul „mâncarea bună trebuie să pună în evidenţă calităţile vinului şi invers”. Astfel, am gătit:brânză Brie la cuptor cu nuci și servită cu dulceață;tartar din vită maturată cu chipsuri de cartofi; tartar de pește cu caviar și sos olandez, mușchi de vită Black Angus, maturat 31 de zile, cu roșii la grătar cu sos picant din verdeață proaspătă; Rib Eye cu os (Noua Zeelandă), maturat 24 zile, gătit lent 12 ore și servit cu legume blanșate în stil asiatic; iar la desert Panna Cotta de ciocolată”, a declarat chef Petru Chicu. 


Participanții au avut la dispoziție accesorii amuzante pentru a face fotografii memorabile „Wine Friendly” la Kiku Steak & WineMai mult, evenimentul a fost condimentat cu un concurs cu premii, iar fiecare dintre cei trei câștigători au plecat acasă cu unul din cele cinci vinuri degustate:

• Vinohora, un asamblaj din Fetească albă și Chardonnay, de la PurcariVinohora în alb are note proaspete de lămâie verde, pere și flori de anason, cu un gust delicat de iasomie, praline și cocos. Vinohora vinicolă moldo-franceză este perfectă pentru bucate din pește, fructe de mare și deserturi ușoare.
• Dor”, un asamblaj din Feteascp Neagră șiPinot Noir, de la Bostavan. Un vin sec roșu cu arome fine de fucte de pădure, accente de coacăză și cireșe negre. Are un gustul corpolent, profund, cu note de fructe confiate, vanilie, dar și tanini delicați care înmoaie carnea cu care este asociat, iar grăsimile din carne înmoaie vinul.
• Individo, un asamblaj din Rară Neagră, Malbec și Syrah 2015, de la Chateau VartelyUn vin sec de culoare rubinie cu nuanțe de violet. Are o aromă de cireșe coapte, ciocolată, piper negru, fructe uscate, cu nuanţe moi de stejar nobilSe asortează cu legume caramelizate, brânză maturată, pește, carne albă, mezeluri fine. 
• Polifonia Note #2, un asamblaj din Shiraz, Malbec și Rară Neagră, de la TimbrusCu o culoare intensă de roșu închis și o nuanță de violet, acest vin are o aromă dezvoltată cu note de afine, prune și slabe nuanţe de condimente. Gust rotund, saturat cu taninuri coapte, sporind senzaţia de prune uscate. Post gust remanent catifelat.
• Fiori din Fetească Neagră de la RădăciniUn vin sec roșu cu aromă de fructe de pădure, mure și zmeură coapte, rotunjite, echilibrate, cu tanini plăcut catifelați și face o combinație delicioasă cu bucate din iepure, cu brânzeturi, legume la grătar și mâncare din bucătăria națională.

Despre campania „Wine Friendly”

Campania „Wine Friendly” se desfășoară în perioada decembrie 2017 – februarie 2018 și are loc într-un nou format  care, pe lângă degustările ghidate de profesioniști, conține și componenta de cooking. Urmărește pagina de Facebook „Wine of Moldova”, pentru a participa la următorul eveniment în localurile „Wine Friendly”, unde bucătari-șefi recunoscuți alături de somelieri vor prezenta regulile pentru combinarea corectă a vinurilor cu bucatele. Degustările „Wine Friendly” sunt parte componenta a campaniei de iarnă  „Vinul Moldovei – Arta Asamblajului” care abordează o tematică comună – asamblaje cu soiuri indigene.

Campania „Wine Friendly” este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului și are ca scop principal dezvoltarea culturii privind consumul conștient al vinului de calitate.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub