Jurnal de Chișinău: Șefi ai Administrației de Stat a Drumurilor își angajează rude în funcții-cheie

În cadrul Administrației de Stat a Drumurilor unii salariați își angajaează propriile rude, potrivit unor foști și actuali angajați ai întreprinderii, relatează Jurnal de Chișinău.

Șefa Serviciului resurse umane și secretariat, Carolina Anțalovschi, și-a adus soțul, Igor Anțalovschi, fără studii de specialitate, în funcția de consultant la Serviciul operativ. Șefa Comitetului sindical, Svetlana Rabii, și-a angajat fiul, Alexandru Rabii, în calitate de consultant la Serviciul financiar.

Foto: Facebook. Jurnal de Chișinău

Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a confirmat această stare de lucruri la această întreprindere.

ANI nu verifică în prezent averile, conflictele de interese și incompatibilitățile de funcții, deoarece nu au fost selectați inspectorii de integritate.

Administrația de Stat a Drumurilor are circa 180 de angajați. „După ce șeful Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, a modificat schema de personal (februarie 2018), a urmat din nou o serie de ilegalități și abuzuri de serviciu din partea acestuia", a declarat o sursă anonimă citată de Jurnal de Chișinău.

Șefa Serviciului resurse umane și secretariat al întreprinderii, Carolina Anțalovschi, și-a angajat la începutul lui aprilie 2018 soțul, Igor Anțalovschi, fără studii de specialitate, în funcție de consultant la Serviciul operativ. Solicitată de JURNAL de Chișinău, Carolina Anțalovschi nu a vrut să răspundă la întrebări.

În decembrie 2017, șoferul Vasile Burghelea, nepot al lui Alexandru Matei, a fost avansat în funcția de specialist principal în Serviciul siguranța rutieră, făcându-și studiile la Universitatea de Stat de Educatie Fizica si Sport.

Totodată, directorul acestei întreprinderi, Curmei, și-a angajat o verișoară, Diana Lungu. Și deși aceasta a fost făcută șefă a Serviciului juridic, continuă să fie responsabilă de achiziții. 

Șefa Comitetului sindical al aceleiași întreprinderi, Svetlana Rabii, și-a angajat fiul, Alexandru Rabii, în calitate de consultant în Serviciul financiar, Direcția investiții externe.

În plus, Gheorghe Curmei și-a avansat un coleg de clasă, Alexandru Matei, în funcția de șef Direcție administrativă, deși acesta nu are studii și nici competența necesară.

Articolul integral îl puteți citi pe Jurnal de Chișinău.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.