Judecătorii i-au interzis lui Dorin Chirtoacă să plece la Strasbourg. Cum au motivat magistrații

Primarul suspendat, Dorin Chirtoacă, a cerut judecătorilor ca, în perioada 1-4 februarie, să plece la Strasbourg pentru a participa Congresul Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei. Menționăm că edilul deține funcția de vicepreședinte în cadrul congresului. Totuși, magistrații i-au respins solicitarea.

Judecătorii i-au interzis lui Dorin Chirtoacă să plece la Strasbourg. Cum au motivat magistrații
(Foto: UNIMEDIA)

„Prin ceea ce s-a întâmplat azi, practic sunt însușite atribuții improprii de către instanțe pentru că asta înseamnă indirect, o suspendare și la nivel internațional. Lucru care poate să-l facă doar consiliul Europei”, a declarat Dorin Chirtoacă reporterilor.

„Participarea inculpatului la Biroul Permanent al Autorităților locale și regionale nu este o circumstanță personală excepțională”, susține procurorul Dumitru Robu.

Pub

UNIMEDIA amintește că la 12 decembrie, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au admis cerearea inculpatului Dorin Chirtoacă cu privire la trecerea frontierei de stat în perioada 13-17 decembrie. Astfel, edilul suspendat al capitalei a participat la funeraliile Regelui Mihai I al României.

Pe 7 decembrie lui Dorin Chirtoacă i-au prelungit controlul judiciar pentru încă 30 de zile.

La 25 mai curent, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, iar la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub