Judecătoria din Moscova a recunoscut legalitatea arestării Carinei Țurcan, bănuită de spionaj

Judecătoria din Moscova a recunoscut ca fiind legitimă arestarea Carinei Țurcan, top-managerul din cadrul companiei ruse "Inter RAO", bănuită de spionaj. Ședința nu a fost publică, deoarece materialele pe caz sunt secretizate, transmite tvrain.ru.

Foto: tvrain.ru

Carina Țurcan nu își recunoaște vina și consideră că dosarul i-a fost întocmit din cauza faptului că este principială și incoruptibilă, dar și pentru că cineva a dorit să o înlăture din postura pe care o ocupa în cadrul companiei de energetică, potrivit avocatului acesteia, Dmitrii Țupric.

RBK scria că Țurcan este bănuită că ar fi transmis serviciilor străine de informații date privind negocierile Rusiei în legătură cu aprovizionarea cu energie electrică a Crimeei și regiunii Luhansk din UcrainaInformațiile ar fi fost furnizate României.

Carina Țurcan, care doi ani în urmă a renunțat la cetățenia Republicii Moldova, face parte din cârmuirea companiei "Inter RAO".

Informațiile despre arestul Carinei Țurcan au apărut pe 19 iunie și i se incriminează colaborarea cu oameni de afaceri, care ar avea legătură cu Serviciul de spionaj din România.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.