Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a suspendat decizia ANRE de majorare a prețurilor la carburanți

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a suspendat orindul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică de majorare a prețurilor la carburanți.

Ministerul Economiei a solicitat instanței de judecată să examineze anularea deciziei ANRE, publicată ieri.

Foto: UNIMEDIA

„Menținerea în continuare a acestui act administrativ ar putea aduce atingerea drepturilor și intereselor unui cerc nelimitat de persoane, care în fapt sunt consumatori finali ai produselor petroliere principale, iar pe cale de consecință ar putea degenera în cauzarea unor pagube economico-financiare iminente presupus a fi neîntemeiat și arbitrat generate de ordinul contestat”, se menționează în Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani).

Încheierea Judecătorie Chișinău (sediul Buiucani) este executorie din momentul emiterii, însă poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile de la comunicare.

Ieri, ANRE a stabilit noi prețuri la carburanți. Astfel, începând de miercuri, 13 iunie, prețul plafon pentru un litru de benzină urma să crească cu 34 de bani, iar motorină, cu 32 de bani. 

Recent, mai mulți șoferi au protestat, în repetate rânduri, față de noile scumpiri ale carburanților. 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.