Jos pălăria! Reacţia selecţionerului Senegalului, după ce echipa sa a pierdut calificarea în optimile CM pentru două "galbene"

liou Cisse, tehnicianul Senegalului, s-a dovedit extrem de fair-play, după ratarea calificării în optimi, la CM, cu toate că echipa sa a fost eliminată exact pe acest criteriu.

Foto: digisport.ro

Aliou Cisse, cel mai tânăr selecţioner de la Mondial (42 de ani), a vorbit la conferinţa de presă despre dezamăgirea produsă după meciul contra Columbiei, pierdut cu 1-0. Africanii au terminat la egalitate perfectă cu Japonia, astfel că pentru prima oară în istorie departajarea a fost făcută pe criteriul fair-play:echipa cu mai puţine cartonaşe galbene primite a mers mai departe. Senegal a avut 6 avertismente, în timp ce niponii doar 4.

"Sunt foarte mândru de jucătorii mei şi de munca depusă la acest Mondial. Nu ne-am calificat pentru că nu am meritat. Am fi preferat să fim eliminaţi într-o altă manieră, şi de aceea dezamăgirea este mare. Dar astea sunt regulile, le ştiam cu toţii", a spus selecţionerul Senegalului, la conferinţa de presă.

De notat că pentru prima oară în ultimii 36 de ani nicio echipă din Africa nu s-a calificat în optimile de finală ale CM (în ultima grupă ştim deja calificatele, înainte de ultima etapă: Anglia şi Belgia).

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.