Italia ameninţă că va anula un summit cu Franţa, în urma criticilor aduse Guvernului de la Roma

Italia a ameninţat că va anula un summit cu Franţa, după ce Parisul a criticat decizia Romei de a interzice unei ambarcaţiuni, ce transporta peste șase sute de imigranţi, să acosteze în port, relatează presa italiană.

Italia ameninţă că va anula un summit cu Franţa, în urma criticilor aduse Guvernului de la Roma
imagine simbol

Noul ministru italian de Iterne, Matteo Salvini, care este de asemenea şi liderul formaţiunii politice de drapta, Liga, a interzis duminică acostarea unei ambarcaţuni la bordul căreia se aflau 629 de imigranţi, dintre care 123 de minori neînsoţiţi şi şapte femei gravide, scrie mediafax.

După ce şi Malta a luat aceeaşi decizie, Spania a anunţat că nava poate intra în portul din Valencia.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care a fost criticat pentru că nu s-a oferit să primească ambarcaţiunea într-un port francez, a criticat „cinismul şi iresponsabilitatea guvernului italian".

Pe acest fond, guvernul italian a declarat că „Italia nu poate accepta lecţii ipocrite de la ţări care preferă să ignore imigranţii". Într-un comunicat al guvernului Italiei, acesta ameninţă că ar putea anula summitul între Macron şi noul premier italian Giuseppe Conte.

Cu toate acestea, Italia a câştigat susţinerea Ungariei. În urma unei întrevederi cu omologul său slovak, premierul ungar Victor Orban a declarat marţi că decizia Italiei reprezintă „un moment extraordinar care ar putea aduce schmbări reale politicilor europene privind imigraţia".

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub