Inundații după caniculă, în Franța. Tabără de copii evacuată cu elicopterele

În Franţa, căldura sufocantă a lăsat locul inundaţiilor. Ploile au provocat o viitură violentă într-un departament din sudul ţării, unde o tabără de copii şi adolescenţi a fost evacuată cu ajutorul elicopterelor.

Inundații după caniculă, în Franța. Tabără de copii evacuată cu elicopterele

Iar un bărbat de 70 de ani, de naţionalitate germană, este dat dispărut.

În schimb, vremea este de partea pompierilor din Spania şi Portugalia. Aceştia au anunţat că au reuşit să potolească două incendii periculoase.

Pub

De aproape o săptămână, o mie de pompieri şi soldaţi intervin în regiunea Algarve, în sudul Portugaliei. Focul a pârjolit o fâşie de pădure cu o suprafaţă de 21.000 de hectare, iar în două localităţi, clădiri şi maşini au căzut pradă flăcărilor. În plus, trei sute de oameni au fost evacuaţi şi nici acum nu au primit permisiunea de a se întoarce acasă. Vântul a bătut cu putere joi, în prima parte a zilei, dar, spre seară, vremea s-a îmbunat şi focul a fost adus sub control.

Localnicii au fost nemulţumiţi de faptul că autorităţile au reuşit cu greu să oprească înaintarea flăcărilor. În timp ce pompierii s-au plâns de proasta coordonare cu celelalte instituţii ale statului. Nu a ajutat nici faptul că premierul nu şi-a scurtat vacanţa, în ciuda pericolului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub