Întrebarea lui Sturza către Primăria capitalei: Ce facem cu cele 300 de hectare care au trecut ilicit sub control privat

La ultima sa apariție televizată, fostul premier Ion Sturza a criticat dur și activitatea primăriei capitalei, condusă de Dorin Chirtoacă. La subiect, Sturza a ținut să-l întrebe pe liderul PL, Mihai Ghimpu despre ce se întâmplă în municipalitate, transmite UNIMEDIA.

Întrebarea lui Sturza către Primăria capitalei: Ce facem cu cele 300 de hectare care au trecut ilicit sub control privat
(Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

"Ce facem cu orașul Chișinău? Ce se întâmplă? Noi toți l-am votat pe Dorin Chirtoacă, care au trecut ilicit sub control privat, fără ca orașul să primească un sfanț? Ce facem cu construcțiile din parcurile din Chișinău? 300 de hectare, asta înseamnă 300 de milioane de dolari, asta înseamnă două bugete anuale a orașului Chișinău. Asta înseamnă că toate străzile principale le reconstruiești, și toate autobusele și troleibusele noi", s-a întrebat Sturza.

De asemenea, Sturza a declarat că liderul PL ar fi vulnerabil din cauza unor dosare deschise pe numele unui nepot de-al său, făcând referire la niște declarații anterioare de-ale procurorului capitalei, Ion Diacov. Fostul premier însă, a precizat că nu este vorba despre Dorin Chirtoacă. 

Contactat de UNIMEDIA, Mihai Ghimpu respinge acuzațiile lui Sturza. „El a mai scris odată că eu ar trebuie să las glumele și eu atunci i-am răspuns: Ai ajuns prim-ministru și tot nu ai înțeles ce înseamnă politica. El a făcut niște declarații aberante cu privire la Banca Națională și la guvernator, a vorbit despre banii de la Primărie. Banii sunt în funcție de cât oferă Consiliul municipal, de la Guvern nu a venit niciun bănuț. El este departe de politică, este un om îngâmfat care crede că știe totul. A fost prim-ministru, dar tot nu a învățat nimic. Sau, poate nu este bine intenționat și pune mai presus orgoliul personal decât interesul național. Am cedat, mă pun în buzunarul lui Plahotniuc, nu am cedat - tot sunt rău”, a menționat liderul PL Mihai Ghimpu.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub