Incendiu de vegetație în Colorado: Peste 2000 de locuințe, evacuate și mii de hectare distruse de flăcări

Peste 2.000 de locuințe evacuate și mii de hectare distruse de flăcări în timpul unui incendiu de vegetație în Colorado, Statele Unite. Este a 11-a zi de la izbucnirea focului și din cauza vântului puternic, în loc să fie stins acesta continuă să se extindă.

Incendiu de vegetație în Colorado: Peste 2000 de locuințe, evacuate și mii de hectare distruse de flăcări
(Foto: libertatea.ro)

Meteorologii americanii nu aduc vești bune în ceea ce privește incendiul. Precipitațiile se lasă așteptate în continuare și vântul va sufla cu 24 km/h. ”Nu este o veste bună pentru ei. Este o combinație nefastă”, a declarat Bob Oravec, meteorolog în cadrul Centrului de prognoză din College Park, Maryland, al Serviciului național de Meteorologie (NWS).

Rafale de vânt mai puternice56-72 km/h, au întețit incendiul de vegetaţie de la nord de Durango, în mare parte necontrolat, aria afectată dublându-se de sâmbătă până duminică, transmite libertatea.ro.

Pub

Incendiul supranumit ”416 Fire” care afectează sud-vestul statului Coloradoa distrus până acum 6.880 hectare de teren până duminică seara. Peste 800 de pompieri s-au luptat cu incendiul de la nord de Durango, controlat în proporţie de 10%, a anunţat Echipa de gestionare a incidentelor din Rocky Mountain.

Pompierii estimează că vor controla în totalitate incendiul până la 30 iunie.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub