Incendiile devastatoare din Grecia: MAEIE îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se abțină de la călătorii în zonă

Niciun cetățean moldovean nu a avut de suferit în urma incendiilor care au loc în Grecia. 

Potrivit ambasadorului Anatol Vangheli, până în prezent nu a fost înregistrată nici o adresare din partea cetățenilor Republicii  Moldova pentru asistență medicală. „Pentru moment, la secția consulară au fost înregistrate șapte solicitări de eliberare a titlurilor de călătorie în schimbul actelor de identitate arse în zona de incendiu. Misiunea diplomatică a luat decizia de a elibera actele provizorii gratis”, a accentuat ambasadorul Vangheli.

Incendiile devastatoare din Grecia: MAEIE îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se abțină de la călătorii în zonă
(Foto: epa)

În context, MAEIE îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se abțină de la călătorii în zona afectată de incendii. 

Colaboratorii Ambasadei Republicii Moldova în Grecia sunt în contactat permanent cu secția de poliție din regiunea Rafina și Nea Makri, precum și cu linia de urgență deschisă de autoritățile grece. ”Pentru moment ne-a fost comunicat că nu sunt disponibile detalii privind victimele identificate. Ambasada este în contact permanent cu autoritățile și morga în eventualitatea identificării printre victime/cei afectați a cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat Anatol Vangheli. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reaminteşte că cetățenii Republicii Moldova, aflați în Grecia, pot solicita asistență consulară la numărul de urgență al Ambasadei +30 699 793 9458 sau pe contul facebook al Misiunii.

Pub

Ambasada Republicii Moldova la Atena monitorizează evoluția situației legate de incendiile produse în Grecia, acordând tot suportul necesar conaționalilor aflați în zona de pericol. Pentru moment nu a fost identificat nici un cetățean al Republicii Moldova, care a avut de suferit în urma incendiilor. 

UNIMEDIA menționează că cel puţin 60 de morţi şi peste 170 de persoane rănite în urma incendiilor de vegetaţie din Grecia. Autorităţile elene au decretat stare de urgenţă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub