Incendii devastatoare în California. De ce se tem pompierii că nu le vor stinge până în septembrie

În timp ce o armată de pompieri luptă de zile în şir cu incendiile uriaşe de vegetaţie din California, poliţia anunţa că a arestat un individ suspectat că ar fi pornit intenţionat unul dintre focuri.

Incendii devastatoare în California. De ce se tem pompierii că nu le vor stinge până în septembrie

Este vorba despre un bărbat de 51 de ani, care va apărea în fata judecătorilor în cursul zilei de joi. Depăşite de situaţie, autorităţile au chemat în ajutor şi echipe de pompieri din Australia şi Noua Zelenada.

Kristen Holmes, Reporter CNN: ”În locul unde ne aflăm este o linişte de mormânt.. Şi asta, din cauza focului din spatele meu. Puteţi vedea toate acele mici focare de-a lungul dealului, care fie cresc, fie se mai estompează, pe parcursul nopţii... Când am ajuns aici, era unul singur, de dimensiuni reduse, în colţ.Însă, după cum puteţi vedea, situaţia s-a schimbat.”

Pub

Incendiul Mendocino, care a făcut scrum, până acum, 100 de case şi a forţat sute de mii de localnici să îşi părăsească locuinţele din nordul Californiei ar putea continua să facă ravagii până în septembrie.

Acestea sunt estimările autorităţilor, care se tem că nu vor reuşi să stingă flăcările mai devreme de câteva săptămâni. Focul, cel mai mare din istoria statului, arde acum pe o suprafaţă de mărimea oraşului Los Angeles. Însă acesta este doar unul dintre cele 15 incendii majore încă active.

Localnic: “Noaptea te trezeşti la fiecare două ore, te uiţi pe fereastra dormitorului şi vezi acea lumină care pare tot mai puternică, după care vezi flăcările. Nu ai cum să dormi prea bine.”

Autorităţile dau vina pe schimbările climatice, vânturile tot mai puternice şi canicula, cu toţii factori care întreţin flăcările. La acestea se adăugă însă şi indivizi inconştienţi, precum un bărbat de 51 de ani, arestat pentru că ar fi pornit aşa-numitul Incendiu Holy, din sudul Californiei.

“Ne aşteptam să fie pus sub acuzaţie pentru pornirea unui incendiu, iar factorul agravant este că focul a distrus mai multe clădiri. De asemenea, ar putea fi acuzat oficial pentru că făcut ameninţări şi a încercat să se opună arestării.”

Autorităţile au stabilit o cauţiune de 1 milion de dolari pentru el. Câţiva localnici ne-au spus că locuieşte de partea cealaltă a dealului, într-o zonă mai izolată şi că ameninţase, la un moment dat, că va face ca toată zona să ardă din temelii.

În ajutorul pompierilor americani au venit şi echipe din Australia şi Noua Zeelandă. Cei 160 de pompieri internaţionali s-au alăturat celor 14.000 de pompieri americani care luptă de săptămâni întregi cu focurile în California, scrie protv.ro

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub